NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.
Vloženo 23. 07. 2017.

AUTOBUSOVÝ TERMINÁL - JAK TO VYMYSLELI V HOSTINNÉM

 
Hostinné postaví autobusový terminál, dostane krytá stání i chytrý sloup.
Důstojného autobusového nádraží se dočkají obyvatelé podkrkonošského Hostinného na Trutnovsku. Na místě nevyhovujícího nádraží radnice díky evropské dotaci v létě postaví moderní terminál za 23 milionů korun. Bude mít krytá stání i chytrý sloup s možností připojení na internet.




Vizualizace nového terminálu v Hostinném.

Stavba naváže na demolici bývalé budovy sodovkárny. Nádraží dnes tvoří pouze zpevněná asfaltová plocha a sloupy autobusových zastávek. V centru města nově vzniknou čtyři krytá nástupiště, 26 parkovacích míst pro osobní automobily a dvě odstavná stání pro autobusy. Informační systém bude propojený s železnicí, nedaleko se nachází vlaková zastávka.

"Pokud vše půjde podle harmonogramu, stavební práce by měly začít na přelomu června a července a být ukončeny do konce listopadu," uvedla hostinská starostka Dagmar Sahánková. Radnice na projektu pracovala dva roky, v současnosti připravuje výběrové řízení na dodavatele stavby.
Investice zatíží městskou pokladnu minimálně, 90 procent nákladů zaplatí evropská dotace. Zajímavým doplňkem terminálu bude chytrý sloup, kde se pasažéři budou moci připojit na wi-fi a nabít si mobilní telefon. Chybět nebude kamerový systém.

"Bude to terminál 21. století," poznamenal místostarosta Petr Kesner. Na zmodernizované autobusové nádraží dohlédne kamerový systém, na rozdíl od současnosti bude provoz jednosměrný. Stavba dopravního terminálu si vyžádá nejdříve na přelomu června a července přemístění tří autobusových stání do nedaleké Školní ulice.
Zdroj:http://hradec.idnes.cz/hostinne-postavi-terminal-za-23-milionu-d92-/hradec-zpravy.aspx?c=A170425_2321250_hradec-zpravy (6.5.2017)_pos


Na stránkách města Hostinné uvedla paní starostka: (20.4.2017)
Jsem velmi ráda, že vám mohu sdělit pozitivní zprávu. Město Hostinné bylo úspěšné se svou žádostí o dotaci na rekonstrukci autobusového nádraží a Intergrovaný operační program podpoří tuto významnou investiční akci téměř 23 miliony korun (90% celkových uznatelných nákladů). Etapa příprav trvající téměř dva roky, kdy se projektovalo, připravovala žádost o dotaci a podnikaly další nezbytné kroky, je úspěšně završena.

V současné době pracujeme na výběrovém řízení na zhotovitele této pro Hostinné významné dopravní stavby. Pokud vše půjde podle harmonogramu, tak by stavební práce měly začít na přelomu června a července a ukončeny by měly být do konce listopadu.



Poznámka Novoměstského kurýra:
Pře dvěma lety rozhodli, letos na podzim bude hotovo..
A třešniška na dortu:
Dotace ve výši 90%.

Dobré, co?

Jindřich Buchal.